неділя, 17 травня 2020 р.

5 клас. Укранська мова.18.05.20


Повторення. 
Однорідні члени речення, вставні слова, звертання.
І.Спишіть, розставляючи пропущені розділові знаки, підкресліть граматичну основу, однорідні члени речення (кожне речення пишіть з нового рядка, вказуючи його номер!)
1. Чарівний світ пливе переді мною сині води білі піски хати на високих берегах  2.Наче все і ріка і гори і сади покрилось туманом. 3.Високий дуб шанобливо схилив своє листя перед нами закрив від вітру заспівав сумну пісню. 4.Будь чуйним уважним до всіх і до неньки і до батька і до дідуся з бабусею до братика, сестрички. 5. Доброта чуйність вихованість всі ці риси прикрашають людину. 6.Все бачить поет у широкім роздоллі і небо і море красу світову і людям співає він пісню свою.
ІІ І.Спишіть, розставляючи пропущені розділові знаки, підкресліть граматичну основу (кожне речення пишіть з нового рядка, вказуючи його номер!)
1.Це ти моя зоряна батьківська хато зринаєш сьогодні вві сні. 2.На мою думку мати не звернула уваги. 3.Живи колиско наша хато, збирай матусині пісні! 4.Ой чого ти дубе на яр похилився? 5.Кажуть як лежить сніг на полі то буде хліб у коморі. 6. Ми зберегли тебе вкраїнська мово щоб лютий ворог не поранив.
Домашнє завдання надіслати на електронну пошту sokol2603@gmail.com
 до 21.00 год 19.05.20

Немає коментарів:

Дописати коментар