вівторок, 19 травня 2020 р.

5 клас. Українська мови.20.05.20


У п"ятницю, 22.05.20, контрольна робота з української мови ( Тема "Однорідні члени реченння, вставні слова, звертання, складне речення, пряма мова") та з  української літератури ( Творчість Є.Гуцала, М.Рильського, Гр.Тютюнника, М.Вінграновського).
Українська мова.
 Початок 0 10.00 год. - надіслати до 10.50 год 
Українська література . 
Початок 11.15 год. - надіслати до12.05 год 
 Контрольні роботи писати на окремих листках, надіслати на електронну адресу sokol2603@gmail.com

Підготовка до контрольної роботи!

Спишіть. Розставте пропущені розділові знаки, підкресліть граматичну основу, вкажіть просте чи складне речення(кожне речення пишіть з нового рядка, вказуючи номер !!)
1. Шумить і хвилюється Київ і сонце сміється з висот. 2. А літо йде полями і гаями і вітер віє і цвіте блакить. 3. Літо минуло і осінь приспіла і листям пожовклим всі стежки покрила. 4. Холодні тумани клубочаться угору і спускають на землю мокрі коси. 5. Сонце впало за гору але надворі ще довго сяяв тихий світ. 6. Любив цілими днями сидіти на березі моря милуватися далекими горами купати погляд у небесній блакиті. 7. Другому синові доля вклала в душу глибоку допитливість і подарувала йому маленьку земну кулю з горами морями і блакитним небом.  8. У тому саду стояли кам’яні лавки а на лавках сиділи старі запорожці. 9. Маєш голос тоненький заспівай же ти мені бо в чужій я живу стороні. 10. Українська народна приказка говорить знання за плечима не носити. 11. Народне прислів’я стверджує друзі пізнаються в біді. 12. Молодим справили таке весілля що кращого і більшого напевно ніхто у світі не бачив.
 Домашнє завдання надіслати на електронну адресу sokol2603@gmail.com 
до 18.00год. 21.05.20

Немає коментарів:

Дописати коментар