четвер, 7 травня 2020 р.

9 клас. Українська мова. 07.05.20

Повторення . Складносурядне речення . Подивитися https://youtu.be/kTJfaP3_InE.
Спишіть речення, розкриваючи дужки.  Розставте пропущені розділові знаки, підкресліть граматичну основу (кожне речення писати з нового рядка, вказувати номер)
1. Вітер напинає вітрило а (в)далині височіють вітряки повернувши крила вітрові (на)зустріч.   2. Дерева мене ч(е,и)кають і падає листя на сте(ж,ш)ку і падають зорі в долоні і падає сон у траву...   
3. В'ється смуга сірого бетону під крилом могутнім літака і Бориспіль в(е,и)чоровий тане в пов(е,и)ні зеленій  вишняка.  4. Ні людей, ні хат не було але смужечка синього диму снувалася (по)між деревами.   5. Не тільки тужна пісня лилася із змученої душі матері а й протікали сльози гарячі на її обли(ч,чч)і.  6. Свіча плакала і крізь ті сльози попливли перед очима картини пережитого.  7. Стихне м(е,и)лодія й (з,с)хлипне поволі  срібна хмаринка перлистим дощем.  8. Минає дощ та від його краплин не стане на душі моїй т(е,и)пліше . 9. (Не)сподіваний ривок і ми відр(е,и)ваємося  від землі . 10. (На)хвилину раптом ст(и, е)хли голоси і сп(и,е)нились тіні.
Домашнє завдання надіслати на електронну пошту sokol2603@gmail.com ( до 18.00 год. 11.05.20)

Немає коментарів:

Дописати коментар